Dallos Bogi

WORLD OF VIOLENCE

előadó: DALLOS-NYERS BOGLÁRKA – BOGI

zeneszerző: TÓTH G. ZOLTÁN

szövegíró: HALÁSZ PÉTER, TÓTH G. ZOLTÁN

Kattanj rá a dalszövegre! (zeneszoveg.hu)

Támogasd Eurovíziós kedvenced egy dalletöltéssel a Fair Play jegyében! (fairplayhungary.hu)

Bogi, A Dal 2014 döntőse, Fonogram-díjas énekesnő.

1997. április 2-án született Győrben.Gyerekkorától kezdve mindigis érdekelte a zene. Szülei gyakran vitték színházba, és koncertekre, ezért egyre jobban elkezdett érdeklődni az éneklés iránt. Először egy iskolai Ki mit tudon lépett fel, ahol a tanárok és diákok előtt is nagy sikere volt.

2011-ben elindult a dömsödi Europop fesztiválon, ahol már zsűri elé állt. 9 ország indulói közül végül 2. helyen végzett. Ez megerősítette abban, hogy érdemes az éneklést folytatni.

Egyre több feldolgozást készített, majd ezeket feltöltötte a YouTube-ra.
Nem kellett sok idő, és Bogit megtalálta egy zenei manager, akivel elkezdődött a közös munka.

2012 augusztusában megjelent az első önálló dala és videoklipje Mesehős címmel. A magyar zenecsatornák imádták. A VIVA Chart show-ban 1. helyezést ért el szám. Még ugyanebben az évben többen felfigyeltek a lány tehetségére köztük P.Szabó István filmrendező is. Bogi kipróbálhatta magát a színészetben is, hiszen az Indián c. filmben egy fiatal énekeslányt, Pető Lilit alakíthatta. A filmhez készült Végzet c. főcímdalt is Bogi énekli.

2013-ban Tükörkép című dala bekerült A Dal című műsor legjobb 30-a közé.
Ez egy nagy lehetőség volt számára, hiszen a megjelenéssel újabb kapuk nyíltak ki előtte.
Tóth G. Zoltán (dalszerző, manager) megkereste Bogit egy dalötlettel. A We All c. szám azonnal megtetszett a lánynak és stúdióba vonultak.

2013 decemberében jelentkezett A Dal 2014 műsorába, hogy újult erővel fusson neki a versenynek. Ez a döntés hozta meg az átütő sikert. A WE ALL című dal és ezzel együtt Bogi is egy ország kedvence lett. Eljutott egészen a döntőig, a legjobb 4-be.

Megszerezte a MAHASZ lista első helyét is. A Class Fm, a Petőfi rádió és a Music Fm is a legnagyobb rotációban játszotta. Több DJ készített remixet a dalra, ám a legsikeresebb a Compact Discoból ismert Lotfi Begi verziója lett amelyre egy koncertvideó is készült. A Viva Chart listáján megszerezte az 1. helyet, és megkapta az Arany Triangulum díjat. 

Bogit egyre több helyre hívták fellépni és egyre jobban megismerték. A Final 4 hivatalos dala lett a We all,amit több ezer embernek énekelt el a Papp László Sportarénában. Dobrády Ákos felkérte, hogy közösen énekeljék el a nagysikerű Szerelemre hangolva c. dalt, sőt Kállay-Saunders Andrással is énekelt együtt egy fellépésen. VIVA Comet díjátadójan a New Level Empire-el lépett színpadra és a jelöltek között is szerepelt a neve. A Bravo Otto-n a Bolyki Gospel kórussal hangozott el a We all, sőt a West end különdíját is megkapta. 

2014 júniusában leforgatta a Feel so Right című új dalához a videoklipet, melynek már a premierje is megvolt a Youtube-on. Ősszel Bogi zenekarával élőben fellépet James Blunt előtt a Papp László Arénában.

Bogi most készíti első nagylemezét amely várhatólag 2015 tavaszán érkezik és sok meglepetést ígér köztük Bogi 2015-ös Eurovíziós dalát a World of Violence-t.