Mujahid Zoltán

BESIDE YOU

előadó: MUJAHID ZOLTÁN

zeneszerző: MUJAHID ZOLTÁN, CSÖNDÖR LÁSZLÓ DIAZ

szövegíró: JOHHNY K. PALMER

Kattanj rá a dalszövegre! (zeneszoveg.hu)

Támogasd Eurovíziós kedvenced egy dalletöltéssel a Fair Play jegyében! (fairplayhungary.hu)

Mujahid Zoltán a nevem. 1979.08.08-án születtem Pakisztánban, állampolgárságom magyar.

A zene 5 éves korom óta életem legfontosabb része. Zenei tanulmányaimat szülővárosomban, Karacsiban kezdtem, ahol több tehetségkutatón eredményesen szerepeltem.

Magyarországra költözve zenei általános iskolába jártam, s ezzel párhuzamosan a Weiner Leo Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában komolyzenei zongorát, majd dzsesszzongorát tanultam.

Középiskolásként alapító tagja voltam a Petőfi Musical Stúdiónak, ahol olyan nagyszerű darabok főszerepét játszottam itthon és a határon túl, mint a Mária evangéliuma, a Padlás, a Dzsungel könyve vagy a Dr Hertz.

17 évesen kezdtem dzsesszénekkel foglalkozni Kósa Zsuzsa tanárnő segítségével.

Érettségi után sikeresen felvételiztem a Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Konzervatóriumba, amit 2003-ban fejeztem be. Még ebben az évben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművészi és tanári szakára, melyet 2007-ben fejeztem be.

Első éves egyetemistaként elindultam a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának első szériájában. Saját szerzeményemmel,a Mondd, mennyit ér című dallal a döntőkig jutottam.  A Bakáts Tibor- Soma- Pierot–Pély barna- Presser Gábor alkotta zsűri nagyon elismerően nyilatkozott az előadás értékelésekor, Presser megtisztelően kollégaként üdvözölt.Ez a siker nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elinduljon a saját karrierem. A verseny után 2004-ben országos turnéra indultunk a „megasztáros” csapattal. Így azonnal országos ismertségre tettem szert. A közönség szeretete, bíztatása ösztönzött arra, hogy megszülessen első nagylemezem Első vallomás címmel.

Az egyetem befejezése után dalokat szereztem, éneket tanítottam, zenei klubokban léptem fel zenekarommal, a Freak-kel. 2008-ban megismerkedtem a Silver Star Records vezetőjéval, s közös munkánk gyümölcseként év végén megjelent az Első hó című szerzeményem maxi CD-n, melyhez klipet is forgattunk. A CD-n az RTQ Szimfónikus Zenekar is közreműködött Fekete-Kovács Kornél vezénylésével.

2009-ben a tanítás mellett egy újabb albumon kezdtem dolgozni.

Túlélő című dalom 2010-ben debütált,a hozzá készült látványos klipet Indián rendezte. A dal hamar a slágerlisták élére került.

2011-ben Londonba költöztem, hogy egy izgalmas új és inspiráló közegben töltődjek fel és élményekkel gazdagodva térhessek vissza a munkámhoz.

2012 nyarán hazaköltöztem és munkához láttam. Elkészítettem és felénekeltem legújabb Három év című dalomat. Klipet is forgattunk hozzá. A visszajelzések azt mutatják ismét megérte a fáradságos munkánk, meggyőződésem, hogy érdemes és hálás feladat Magyarországon magyar dalokat írni és énekelni.