Éliás Gyula JR. Feat. Fourtissimo

RUN TO YOU

RUN TO YOU

előadó: ÉLIÁS GYULA JR. FEAT. FOURTISSIMO

zeneszerző: ÉLIÁS GYULA JR.

szövegíró: KIRÁLY MARTINA

Kattanj rá a dalszövegre! (zeneszoveg.hu)

Támogasd Eurovíziós kedvenced egy dalletöltéssel a Fair Play jegyében! (fairplayhungary.hu)

 

Éliás Gyula Jr. rögtön tudta, hogy a Fourtissimoval szeretne indulni!

Éliás Gyula Jr. az Artisjus és Gundel művészeti díjas zeneszerző, énekművész és tanár 2014 őszén írta azt A DAL –t, amit a 2015-ös Eurovíziós Fesztiválra benevezett. Az elmúlt 25 év alatt, a nemzetközi sikereket is elért művész, a magyar könnyűzene szinte minden jeles képviselőjével dolgozhatott már együtt!

„Run to you” vagy, ahogy magyarul mondanánk „hozzád rohanok”…egy, az életét sorsszerűen meghatározó korszak lezárása, egy új korszak kezdetét magában hordozó dal. 

A témája egy magányos férfi bolyongásáról szól, ahogy keresi az útját 
és végül megtalálja az igaz szerelmét. A dal üzenete fontos szerepet játszik abban,hogy a magánytól szenvedő emberek merjenek hinni abban,hogy aki keres, az talál és mindig van remény egy boldog és kiteljesedett életre…. Erre a hitre,pedig ma mindennél nagyobb szükség van!
 

A Príma-díjas Fourtissimo zenekar frontemberét, Kuna Valit is énekelni tanította Éliás Gyula Jr.

A zenekar több, mint húsz éves múltra tekint vissza, kiváló zenészekkel dolgoznak folyamatosan együtt és számos hazai és nemzetközi koncertet is adtak már, de a művészek pályafutása egészen eddig nem találkozott. A zenekar egyetlen hölgy tagja mellett Kuna Márton, Ferencz-Kuna Gyula, Kuna Bence valamint Csorbics Gábor és Kottler Ákos áll majd A DAL színpadán.

Amikor megtudta Éliás Gyula Jr., hogy a Kuna testvéreknek milyen fantasztikus zenekara van, a művészi ihlet máris jött!

A „Run to you” dalba először csak egy kísérleti ötlet volt a fúvósok használata, de annyira jól hangzott, hogy azonnal felkérte őket, hogy vágjanak neki közösen az Eurovíziós Fesztiválnak! Az eredmény pedig reméljük mindenki számára az a szívvel- lélekkel a világba kiáltott jazz és funky elemekkel tűzdelt DAL, ami sokaknak örömet és boldogságot okozhat, amikor hallgatja.

 

Fourtissimo zenekar

Nehéz szavakkal bemutatni a zenekart, leírni azt az utánozhatatlan érzést, amely a színpadról árad, amikor felcsendül a zene és beindul a varázslat. A Fourtissimo frontemberei, a Kuna testvérek szinte egy emberként szólnak a közönséghez, Valéria énekhangja, a fiúk hangszerjátéka a nézők lelkéig hatol, és az összetartozás érzése hamar magával ragadja a hallgatóságot is. A több mint negyed százados zenei múlttal rendelkező művészek páratlan virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket, és ötvözik előadóművészi tapasztalataikat, hogy a közönség minden tagja részesülhessen a ZENE elsöprő erejéből. Számos komoly-és könnyűzenei sikerrel a hátuk mögött most egy újabb kihívás elé néznek: a 60-70-es évek jazzrock legendáinak nyomdokain indultak el, hogy újból előtérbe kerüljön ez a nálunk méltatlanul háttérbe szorult műfaj.

Épphogy elindult 2014, máris a Magyar Rádió Márványtermében koncertezett a zenekar a a rendkívül különleges “Klasszikus és Jazz” koncertsorozat keretében, egy hónappal később a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Zuglói Smooth Jazz Club-ban játszottak. Mindkét helyen teltházzal, és a zenekarra jellemző elsöprő sikerrel szerepeltek. A VII. Jazzy Jazz Dalversenyen indultak két saját dallal, melyből mindkettő a legjobb tíz közé, azaz a döntőbe került, majd Funk 4 Fun c. szerzemény elnyerte a verseny Közönségdíját!

A zenekar tagjai:

Kuna Valéria - trombita, ének 1982.05.31

Kuna Gyula - trombita, ének 1983.11.21

Kuna Márton - harsona, ének 1983.02.18.

Kuna Bence - kürt, ének 1984.11.24.

Kottler Ákos - dob 1982.01.23