Ív

FIRE

előadó: ÍV

zeneszerző: KATONA-ZSOMBORI ÉVA, TÓTH LÓRÁNT, GÁLOSI LÁSZLÓ

szövegíró: TÓTH LÓRÁNT

Kattanj rá a dalszövegre! (zeneszoveg.hu)

Támogasd Eurovíziós kedvenced egy dalletöltéssel a Fair Play jegyében! (fairplayhungary.hu)

Ív: Jazz énekléssel kezdtem egy standardeket játszó öregfiúk band-ben valamikor időszámításunk előtt, majd éles váltással a Mantra Porno együttes énekeseként folytattam tovább 7 évig, underground berkekben.

A PLÜSSS-t 2010-ben alapítottam, melynek tagjai közt a most X-FAKTOR-os Horányi Juli is szerepelt, ám annak 2011-ben vége lett. (Egy dalunkkal a Jazzy Rádió dalversenyén közönségdíjasok lettünk.)

2012-ben a VALAMI ZSUZSI-formáció frontembereként belekóstoltam a pop-iparba is, majd, egy két vokálra épülő csapat, a GINGER megalapításával lestem be a soul-jazz-downtempo világába, ebből a korszakból jött az ismeretség a mai kiadó-management-tel is, Jeges Zsolttal, a Mamazone vezetőjével.

Tavaly télen kért fel ByeAlex barátom, hogy működjek közre egy dalban a lemezén, s mivel a meghívás csak az én személyemnek szólt, így választani kellett egy egyéni felhasználású művésznevet, ezért az ÍV időszámítása ettől a ponttól datálódik.


Én, mint ÍV a SZTÁRBAN SZTÁR műsorában debütáltam Alex oldalán, a BOCS, HOGY című dallal, melyet a rádiók is sokáig műsoron tartottak.
Azóta gyermekem szültetett, s most ÍV-ként folytatom a zenei pályám.