New Level Empire

HOMELIGHTS

zeneszerző:KRAJCZÁR PÉTER, UJVÁRI ZOLTÁN SZILVESZTER, NYUJTÓ SÁNDOR, MAYER PETRA

szövegíró: UJVÁRI ZOLTÁN SZILVESZTER

Kattanj rá a dalszövegre! (zeneszoveg.hu)

Támogasd Eurovíziós kedvenced egy dalletöltéssel a Fair Play jegyében! (fairplayhungary.hu)

A vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire egy live act formáció, mely hangszeres megoldásokkal, így gitárral, billentyűvel és elektromos dobbal hivatott életre kelteni az elektronikus zenét. 2013 őszén állt össze a banda jelenlegi formája. A zenekar alapítója és dobosa, az underground és mainstream techno dj; Nyújtó Sándor „Newl”, billentyűse és egyben a poppalettán tevékenykedő, dalszerzőként dolgozó; Krajczár Péter „Krash”, dj-je az egyedi stílust képviselő Mayer Petra „Shizuka”, akit a Petőfi rádió lemezlovasnőjeként ismerhetünk, frontembere pedig a rock alapokon nevelkedett, akusztikus projektjét is dédelgető dalszerző-szövegíró-énekes-gitáros Ujvári Zoltán Szilveszter „Zola” személyében. A banda tagjai a hazai popélet különböző területeiről érkeztek, így – saját bevallásuk szerint – talán pont ebben rejlik az izgalmas csapatmunka. Első közös stúdiómunkájuk eredménye a „The last one”, mellyel bekerültek a Dal 2014 c. műsorba és egészen a döntőig meneteltek. J A dalt 2014 októbertől az országos és nagyobb rádiók (Class FM, Music FM, Petőfi) kiemelt rotációba helyezték, a klipet pedig a zenei tv csatornák is (VIVA TV, One Music Channel) játszották. 2014 tavaszán jelent meg a „Wanna get over” daluk és a hozzátartozó klip. Nyáron a Magyar Kézilabda Szövetség felkérte a zenekart, hogy készítse el a 2014-es Női Kézilabda Európa-bajnokság dalát. A kézilabdás lányoknak és a szurkolóknak írt „Hold your hands so high” októberben debütált. A zenekar májustól folyamatosan koncertezett a nyári szezonban, ősszel pedig befejezték első nagylemezük munkálatait. 

A Dal 2015 műsorba a „Homelights” c. dalukkal jelentkeztek, mely a decemberben megjelenő nagylemezük címadója is egyben! A dal arról a gyermekkori biztonságérzésről szól, melyet a minket körülvevő fények árasztanak, s amelyet egész életünkben szeretnénk visszakapni…

Nyújtó Sándor „Newl” (dobos) - DJ, producer, dobos. 6 éves korában kezdett ütőhangszereken játszani, illetve indította a zenei tanulmányait, melyet később különböző elektronikus zenei projectekben kamatoztatott. Mai napig aktív dj, rádiós és televíziós.

 

Mayer Petra „Shizuka” (dj, sampler) - Szombathelyi születésű dj, producer, remixer. Ő a zenekar digitális agya az élő fellépéseken. 2012-ben Petőfi rádió dj verseny első helyezett.

Krajczár Péter (billentyűs) - A Karmatronic-ból ismert producer, remixer, billentyűs. Jelenleg is számos előadónak készít dalokat, stúdiófelvételeket. Az Ő irányítása alatt zajlik a zenekar stúdiómunkálata.

Ujvári Zoltán Szilveszter „Zola” (énekes-gitáros) – 8 éves kora óta játszik különböző hangszereken, 17 éves kora óta ír dalokat.  Évek óta önálló akusztikus koncerteken adja elő többek között saját dalait. A zene aktivitás mellet televíziós - és rendezvény műsorvezető is.