Megvan a Dal 2015 összes dala!

A hivatalos oldal: mediaklikk.hu/dal

Teljes a Dal 2015 mezőnye! A műsor hivatalos oldala elérhető itt (mediaklikk.hu/dal), hivatalos Facebook oldala pedig itt

A Dal 2015 ma bemutatott tíz számába itt lehet belehallgatni:

- Keresztes Ildikó - Hazám Hazád Lehet

- New Level Empire - Homelight

- Oláh Gergő - A Tükör Előtt

- Dér Heni - Ébresztő

- Gájer Bálint - That's How It Goes

- Szabó Ádám - Give Me Your Love

- Leander Rising - Lőjetek Fel

- Other Planet - Untold Story

- Magyar Bori - Lead Me To Heaven

- Passed - Mesmerize

 

A Dal szerdán, a Petőfi Rádió Talpra Magyar című műsorában bemutatott dalok:

Antal Timi - Woke up this way

Éliás Gyula JR. Feat. Fourtissimo -Run to You

Ív - FIRE

Mujahid Zoltán - Beside You  

Pankastic! - Kicsi a világ, de nagy világ

Fool Moon -Back to right

Proof of life - Hol a határ

Szakács Gergő - Ősz utca

Szűcs Gabi -  Úgysem felejtesz el

Wolf Kati Ne engedj el

A hétfőo sajtótájékoztatón bemutatott 10 dal:

Chances The night

Csemer Boglárka Wars for Nothing

Dallos Bogi World of Violence

Farkas-Jenser Balázs Liar (Hazug)

Karmapolis The time is now

MDC Maniac

Péter Barbara Listen to the universe

Spoon Keep marching on

Szécsi Saci és Böbe Our time

Tóth Vera Gyémánt

Összeállítás a sajtótájékoztatóról itt megnézhető.

Teljes A Dal 2015 elődöntőseinek listája
 
Teljessé vált A Dal 2015 elődöntőseinek 30-as listája. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyére összesen 351 dalt neveztek, közülük 30 jutott be az M1-en 2015. január 24-én induló élő televíziós showműsorba. Az első tíz elődöntős hétfőn az Akvárium Klubban mutatkozott be, újabb tíz előadó pedig szerdán a Petőfi Rádióban.
A pénteken nyilvánosságra hozott továbbjutók: Dér Heni, Gájer Bálint, Keresztes Ildikó, a Leander Rising, Magyar Bori, a New Level Empire, Oláh Gergő, az Other Planet, a Passed és Szabó Ádám.
 
A pénteken ismertetett tízes lista: Dér Heni (dalának címe Ébresztő; szerző: Burai Krisztián, Dér Heni, Bodoczki Ernő, Csicsák Norbert és Szabó Norbert), Gájer Bálint (That's How It Goes; Elek Norbert, Gájer Bálint, Johnny K. Palmer), Keresztes Ildikó (Hazám hazád lehet; Pálvölgyi Géza, Márkus József), a Leander Rising (Lőjetek fel; Köteles Leander, Vörös Attila, Takács József Péter, Budai Béla), Magyar Bori (Lead Me to Heaven; Váradi Tamás, Ferencz Attila), a New Level Empire (Homelight; Krajczár Péter, Ujvári Zoltán Szilveszter, Nyujtó Sándor), Oláh Gergő (A tükör előtt; Havas Lajos, Csicsák Norbert, Oláh Gergő, Lombos Márton), az Other Planet (Untold Story; Szikra Péter, Széll Bálint, Őry Ádám, Nagy Leopold), a Passed (Mesmerize; Nisalowski Dorottya, Nisalowski Fanni, Godzsák Dávid, Szabó Levente), és Szabó Ádám (Give Me Your Love; Szabó Ádám, Bori Tamás, Katona Tamás, Kozma Kata).
A Dal 2015 elődöntőjében ott lesz a korábban már bejelentett Szécsi Saci és Böbe, Tóth Vera, Csemer Boglárka „Boggie”, Dallos Bogi, a Spoon, Farkas-Jenser Balázs, az MDC, Péter Barbara, a Karmapolis, a Chances, Antal Timi, Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo, a Fool Moon, Ív, azaz Katona-Zsombori Éva, Mujahid Zoltán, a Pankastic!, a Proof of Life, Szakács Gergő, Szűcs Gabi és Wolf Kati is.
 
Az MTV és az MTVA 2015-ös dalválasztó műsorsorozatának zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója, valamint Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese mellett Pierrot eMeRTon-díjas zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer szerepel. Az ötödik zsűritag a közönség lesz, a nézők egy új mobilalkalmazás segítségével pontozhatnak a produkciókra.
 
A Dalban 2015. január 24-én, 31-én és február 7-én szombaton tíz-tíz dal hangzik el a három elődöntőben, öten a zsűri pontjai alapján jutnak tovább adásonként, a hatodik továbbjutóról pedig ismét a nézők döntenek, vagy a mobilalkalmazás, vagy SMS segítségével. A két középdöntő február 14-én és 21-én lesz, onnan nyolc produkció jut a február 28-i döntőbe, amelyben kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között Bécsben.

r

 

A hivatalos oldal: mediaklikk.hu/dal