Gyors dalok is lesznek? Szinte teljes a mezőny - Eurovíziós Híradó #26

A svéd dalfesztivált az egyik csatornán jelnyelvi tolmáccsal dobták fel. A tolmács pedig nagyon örült a lehetőségnek. Az élményért azt is megbocsátották neki, hogy kitakarta a telefonszámot.

A Melodifestivalen-en egyébként kiválasztották a svéd dalt, hatalmas fölénnyel Mans Zelmerlöv győzött, aki műsorvezetőként és énekesként is már többször részt vett a nemzeti válogatóműsorban. Mióta hétvégén megnyerte a Melodifestivalen-t, a fogadóirodák szerint ő nyeri majd meg az Eurovíziót is. Dala egészen biztos, hogy nagy sláger lesz, hiszen David Guetta és Avicii is hasonló stílusban utazik manapság. Bár egyesek plágiumot kiáltottak, ez nem az. 

Az elmúlt héten rengetegen választottak még dalt. Például az ausztrál tévé kontinensük egyik legnépszerűbb énekesét küldi. Guy Sebastian - Tonight Again. Ez a dal is nagy esélyes.

A norvég dalfesztivál is múlt hétvégén volt, a tavalyi második helyezett holland duetten felbuzdulva idén sok országhoz hasonlóan a norvégok is egy duót választottak: Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me. Duettet küld Csehország is, a férfi énekes hihetetlen akcentussal énekel, de a hangszíne nagyon különleges, és a dal is húzza előre az embert. A történelemben először talán sikerül bejutniuk az Eurovízió döntőjébe. Marta Jandová és Václav Noid Bárta - Hope Never Dies.

Izrael saját fejlesztésű tehetségkutatójában, a Rising Star-ban választotta ki énekesét, dalát pedig a tévé adta neki. Ez egyike a kevés pörgős dalnak idén, ami egyébként egy csomó stílust vegyít: Nadav Guedj - Golden Boy

Visszatér Azerbajdzsán első Eurovíziós résztvevője. Elnur Huseynov 2008-ban másodmagával képviselte országát, idén szólóénekesként. Hour of the wolf.

Örményországot egy európai, egy amerikai, egy afrikai, egy ázsiai, egy ausztrál és az örményországi örmény képviseli. Ők együtt a Genealogy, daluk a Face the Shadow.

Az elmúlt napokban kiválasztották a belga dalt, Oroszország Polina Gagarinát küldi, kiválasztották azt a dalt, amit az olasz Voice győztese, Elhaida Dani Albánia színeiben tényleg elénekel az Eurovízión, bemutatták a san marino-i Michele Perniola és Anita Simoncini dalát is, amit a Dzsingisz kán és az Ein bißchen Frieden szerzője írt, és a házigazda Ausztria is választott, Conchita Wurst után a Makemakes-t küldik.