Mekkora esélye van a magyar dalnak? - Eurovíziós Híradó #27

https://www.youtube.com/watch?v=MXN44v_2s0U

Izgulnunk kell – legalábbis a fogadóirodák jelenlegi statisztikái alapján: az első elődöntőben Boggie-nak van a legkisebb esélye arra, hogy bejusson az Eurovízió döntőjébe. A fogadóirodák egy másik listája szerint Magyarország a 33. helyen fog végezni. A gond csak az, hogy a döntőben 27 ország versenyezhet. Ez viszont csak találgatás. Az élő produkció Bécsben sokat változtathat az előrejelzéseken és az eredményeken. A tavalyi Eurovízió döntője előtt néhány nappal például még azt jósolták a fogadóirodák, hogy Conchita Wurst a 9. helyen fog végezni, viszont győzött. Akkor Kállay-Saunders Andrást a 6. helyre tették, de 5. lett.

Tizedikként lép fel az Eurovízió első elődöntőjében Boggie, így a kódszáma is a 10-es lesz május 19-én. A magyar induló előtt közvetlenül a szerb Bojana Stamenov lép fel, utánunk pedig a 11-es rajtszámmal Uzari és Maimuna Fehéroroszországból. Mindkettő gyorsabb és hangosabb, így a két produkció között feltűnő lesz a magyar dal nyugodtsága.

Megvan mind a 40 dal az idei Eurovízióból, Montenegró hozta nyilvánosságra utolsóként a dalát. A szerb Željko Joksimović-nak ez már az ötödik Eurovíziós szerzeménye, az eddigi négy közül mindegyik a TOP 10-ben végzett. 2004-ben a Lane moje a második, 2006-ban a Lejla a harmadik, 2008-ban az Oro a hatodik, 2012-ben pedig a Nije ljubav stvar a harmadik helyen végzett. Az idei dal előadója Knez, címe pedig Adio.

Bemutatta első önálló nagylemezét Kállay-Saunders András. Az album első, új dala Victory címmel jelent meg, amihez már farkasokkal együtt le is forgatták a klipet, ezt viszont csak kicsit később láthatjuk.