Első lett Kállay-Saunders András szerzeménye a Petőfi Top 30-ban!

Első helyezést ért el Kállay-Saunders András szerzeménye a Petőfi TOP 30-ban! A Mary Joe-t Fehérvári Gábor Alfréd énekli.

Sármos arc, latin vonásokkal, füstösen egyedi énekhanggal... és csekély önbizalommal. Habár most, hogy az egyik legnagyobb tehetségkutató 4. helyén végzett, talán már sikerült egy kicsit jobban helyretennie önmagát. Fehérvári Gábor Alfréd olyan előadók dalainak reprodukálásával taglózta le a zsűrit és a közönséget, mint James Arthur, John Newman, Bruno Mars, a Kings of Leon, a Kid Rock vagy az Ocho Macho.

 A "zuhanyzós fiú" becenévvel is illetett tehetségnek sokáig valóban a zuhanyrózsa volt egyetlen igazi hallgatóközönsége. Aztán hol családja (különösen nagymamája), hol a barátai biztatására előadott néhány dalt egy-egy szórakozóhelyen. Hosszú út vezette oda, hogy végül jelentkezzen az egyik kereskedelmi tévé tehetségkutató műsorába, ahol aztán csőstül osztották neki a produkciókat. Saját elmondása szerint a Kid Rock All Summer Long-ját adta elő a legkevesebb hibával, míg a legtöbb önmagával való elégedetlenséget James Arthur You're Nobody Til Somebody Loves You-ja okozta - amely, valljuk be, nem is egy egyszerű alkotás.

Amit azonban legfrissebb termésként élvezhetünk tőle, az a Mary Joe című dal. Kállay-Saunders András írta először saját magának, de aztán Alfréd hangját megismerve valamiért úgy döntött A Dal 2014 győztese, a tavalyi Eurovízió 5. helyezettje, hogy átengedi neki azt.

Nem mintha nem bíznánk András tudásában, de jól döntött: az érces hangú, friss tehetség úgy énekli a Mary Joe-t, hogy aki nem tudja, kit hall, nyugodtan gondolhatja, hogy egy újabban befutott amerikai csillag produkciójával tisztelik meg, aki - teszem azt - Joe Cocker leszármazottja. Sikerét jól jellemzi, hogy a Mary Joe-val - Kállay-Saunders Victory című dalát is megelőzve - hat hete tartja magát Fehérvári Gábor Alfréd a Petőfi TOP30 listán, a héten ráadásul éppen az első helyen!