Az ausztrál Guy Sebastian üzenete a magyaroknak

https://www.youtube.com/watch?v=HWuKVlKiZ2A

Nagyon várja, hogy a magyar csapattal egy színpadon állhasson, és sok sikert kíván Boggie-éknak az ausztrál versenyző.

Egy malajziai születésű, 33 éves énekes, Guy Sebastian képviseli Ausztráliát az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben. Az énekes már nyolc stúdióalbumot készített; akkor lett ismert hazájában, amikor 2003-ban megnyerte az Australian Idol tehetségkutató verseny első szériáját. Eddig mintegy 4,5 millió példányban adták el lemezeit, Battle Scars című kislemezével tavalyelőtt az amerikai listákra is felkerült. Hangját sokan Stevie Wonderéhez és Al Greenéhez hasonlítják.

Idén első alkalommal tiszteletbeli versenyzőként Ausztrália is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztiválon; a hatvanadik, jubileumi versenyen Bécsben az ausztrál énekes egyenesen a döntőbe kerülve mérkőzhet meg az európai országok előadóival.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és az ORF osztrák közszolgálati televízió kezdeményezésére idén egyszeri kivételként az SBS ausztrál köztévé saját énekest vagy zenekart küldhet a május 23-i döntőre, a két elődöntőn tehát nem kell megmérkőznie. Mint minden egyéb országnak, Ausztráliának is március 16-ig kell megneveznie indulóját, és a további 39 résztvevő országból is lehet majd szavazni az ausztrál produkcióra.

Az időeltolódás ellenére az ausztrál rajongóknak is meglesz a lehetőségük a szavazásra, a Bécsben szombat este zajló verseny ideje alatt Ausztráliában vasárnap reggel lesz. Ausztráliában 1974 óta minden évben nagy érdeklődéssel követik a dalversenyt az ottani rajongók, eddig azonban nem vehettek részt aktívan a fesztiválon.