Eurovíziós Dalfesztivál 2016: Keressük Magyarország dalát

Az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. idén is keresi azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2016-ban Európa legnagyobb zenei versenyén Stockholmban.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsorban való megmérettetésre. A Dal 2016 részletes pályázati kiírása október 19-től a mediaklikk.hu/musor/adal/ címen érhető el.

Idén november 25-én éjfélig lehet beküldeni a pályázati anyagokat. A Dal nem tehetségkutató műsor: az immár ötödik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

A magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, valamint Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is vár a zsűri, azonban minden dalhoz csatolni kell a szöveg magyar fordítását is. Az MTVA várja a külföldi szerzők dalait is, akiknek a pályázata csak akkor tekinthető érvényesnek, ha olyan magyar állampolgárságú vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel.