Anyukák és pici gyerekeik közös problémájává válhat a bezártság, elszigeteltség élménye a közösen otthon töltött kezdeti évek során. Egy totyogó kisgyerek még nem tudja, mit veszít azzal, ha tartósan nincs társaságban, de az anyukák pontosan átérzik ennek a jelentőségét, teljesen jogos, ha szeretnék megadni elsősorban gyermeküknek, de persze saját magukról sem elfeledkezve a közösségi élményt.

Nagyszerű és ingyenes lehetőség erre, ha van az otthonunk közelében egy játszótér, ahol rendszeresen megfordulhatunk. Minél hamarabb kerül kapcsolatba a baba más gyerekekkel, annál jobb, ezért amint stabilan ül, célszerű vele elkezdeni játszótérre járni.

A játszótéri élmények többnyire a hintázással kezdődnek, ami a szórakozás és a fejlődés nélkülözhetetlen alappillére. Aztán a mozgásfejlődés függvényében fokozatosan kipróbálhatják a csúszdát, illetve felügyelet mellett a homokozót is, ahol azért nem árt odafigyelni arra, hogy babánk ne kóstolgassa össze a homokot és az összes fellelhető koszt a földről.

A játszótér szuper lehetőség arra is, hogy más kisgyerekes családokkal ismerkedjünk, beszélgessünk, a kicsik is megtegyék első lépéseiket a kapcsolatfelvétel terén, és szép lassan természetessé váljon számukra az idegenek jelenléte.

Hamar szembesülhetnek itt az első immunerősítő bacilusokkal, konfliktusokkal, illetve azok megoldásával is, a játszótér ideális helyszínt szolgáltat a „Pistike elvette a játékomat” típusú élethelyzetekre.

Arról nem is beszélve, hogy milyen fontos mindannyiunk számára minél többet a friss levegőn tartózkodni, ahol csak úgy repül az idő!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük