A nyüzsgő online csevegés korában a zenésznek valóban szüksége van egy weboldalra, hogy a közösségi média adatfolyamán kívül bekerüljön a digitális térbe. A webhely egy online otthoni bázis – a központ, ahonnan eladja zenéit, népszerűsíti a közelgő műsorokat, és közösséget épít rajongói köré.

Ha jobban ért a dallamok létrehozásához és a dalszövegek papírra vetéséhez, mint egy webhely építéséhez, akkor talán kissé problémát okozhat, hogyan is kezdjen hozzá. Kíváncsi, hogy mit tartalmazzon a zenekar weboldala? Ez a lista lépésről lépésre lebontja azokat a dolgokat, amelyeket érdemes felvennie a zenekar webhelyére.

 

Szerezzen be professzionális fotókat

Mielőtt gondolkodna azon, hogy milyen stílusú weboldalt készítsen a zenéjéhez, készítsen professzionális fotókat. A bandafotóknak egy pillantással tükrözniük kell a hangzást, és élesnek és lenyűgözőnek kell lenniük. Ezek a fotók első benyomást keltenek webhelyén – tehát ügyeljen arra, hogy professzionálisan nézzenek ki.

 

Válasszon egy sablont

Válasszon egy egyszerű webhelysablont, amely megfelel a zenéjének. Töltsön fel egy fotót, amely közvetíti a zenekart és a hangzást. Számos sablon automatikusan alkalmazkodik a mobileszközökhöz, és támogatja az e-kereskedelmet, így ezeket a követelményeket a listáról is ellenőrizheti!

 

Szervezze meg a navigációt

Döntse el, mely oldalakat helyezze el a navigációs menübe. A kezdőlapon kívül hozzáadhat egy Rólunk, Zene, Műsorok, Fényképek, Videók, Sajtócsomag és Kapcsolat oldalt. Ez az egyszerű szerkezet segít megtudni, milyen tartalmat helyezzen el az egyes oldalakon.

 

Hozzon létre egy hatékony kezdőoldalt

A teljes webhely átjárójaként a kezdőlapnak jól szervezettnek kell lennie, és bepillantást kell nyújtania a többi oldalba. A hozzáadni kívánt dolgok közé tartozik egy kis életrajzi szöveg, egy erőteljes kép, a zene, valamint a közelmúltbeli hírek vagy közelgő események.

 

Adjon hozzá egy előadói életrajzot

A zenész életrajza több okból is hihetetlenül fontos, hogy felkerüljön a zenekar weboldalára; ez egy módja annak, hogy az Ön zenéje iránt érdeklődő emberek tájékozódjanak a zenéjéről; a zenei helyszínek, a blogbejegyzések vagy a média fájlok könnyen másolhatók és használhatók; fellendíti a zenekar webhelyének SEO-ját. Írjon naprakész életrajzot, és tegye közzé webhelye jól látható helyén.

 

Töltsön fel zenét streamelésre és eladásra

Mindegy, hogy hamarosan új zenét ad ki, vagy szeretné bemutatni a legkedveltebb darabjaidat, gyűjtse össze a zenei fájlokat, és adjon hozzá zenéket kezdőlaphoz. Ahhoz, hogy teljes körű hozzáférést biztosítson a munkájához, hozzon létre egy külön zenei oldalt, ahol az összes számot lejátszhatják vagy megvásárolhatják a rajongók.

 

Reméljük, hogy ezen a listán való munka segít egy olyan webhely létrehozásában, amelyet örömmel oszt meg a világgal! Dolgozza át a feladatok listáját, ellenőrizze mindegyiket, miután végzett, és rövid időn belül lesz egy gyönyörű zenekari weboldala, amelyre büszke lehet a rajongók előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük