Az álláskeresés nehéz – és gyakran szerencsésnek érezzük magunkat, ha egyetlen állásajánlatot kapunk, nem is beszélve több ajánlatról. De van, hogy megtörténik. És ha ez megtörténik és az állásajánlatok áradata zúdul ránk az elsöprő, zavaró és stresszes lehet.

Egy ilyen szituációban fontos, hogy közölje bármely potenciális munkáltatóval vagy toborzóval, hogy időre van szüksége az állásajánlatok átgondolásához. És most, a megszerzett idő birtokában minden egyes ajánlatot egymáshoz mérhet.

Alaposnak kell lenni: kezdje azzal, hogy feltérképezi a vállalatokat, és összegyűjti a fizetésükről, juttatásaikról, vállalati kultúrájukról, elhelyezkedésükről, rugalmasságukról, munkaköri kötelezettségeikről és más fontos dolgokkal kapcsolatos információikat egy dokumentumba, amely megkönnyíti a mérlegelést. Kérdezzük meg magunktól: kiemelkedik valamelyik az állásajánlatok közül? Lehet, hogy ezzel már meg is kapja a választ.

Ha még mindig nem világos, fontolja meg saját karrierjének a céljait: Mivel szeretne foglalkozni nemcsak most, hanem a jövőben is? Segíthet-e az egyik vállalat jobban elérni céljait, mint a másik?

És ha úgy találja, hogy több kérdése van, mint válasza, ne féljen felkeresni az állásajánlatokat küldő vállalatok alkalmazottait és toborzóit, hogy megkapja a döntéshez szükséges információkat.

Ha minden más nem segít, akkor bízzon az ösztöneiben. Ha sokkal magabiztosabbnak érzi magát az egyik céggel vagy munkával kapcsolatban, mint a másikkal – de nem tudja eldönteni, hogy miért –, akkor az is rendben van, ha csak úgy belevág.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük