Meglepő lehet, de 2020-ban 24 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban benyújtott új üzleti kérelmek száma a BFS szerint. A világjárvány ellenére a vállalkozó szellemű emberek megtalálták az ötletek folytatásának és a saját vállalkozás alapításának módjait.

Bár a vállalkozói szellem nagyszerű, a vállalkozásalapítás nem egyszerű törekvés, és nem is vehető könnyedén. Vállalkozáskor mindenért te felelsz. Olyan ez, mint egy másik gyermek – olyan szintű felelősség, amely hatással lehet a személyes életedre. Ezért kulcsfontosságú, hogy a vállalkozás megkezdése előtt rendezett legyen a személyes élet. Ha úgy érzed, készen állsz a vállalkozás megkezdésére, fontold meg ezeket a dolgokat, mielőtt benyújtanád az alapító okiratot.

 

  1. Végezz kutatást.

Első és legfontosabb, életképes egyáltalán az üzleti ötleted? Mennyire érted azt az iparágat, amelybe belépsz? Ha egy profi pénzügyi elemző vagy, aki be akar törni a megújuló energiával foglalkozó üzletbe, akkor ez meggyőző ötlet, de mit tudsz valójában az iparról, versenytársaidról vagy a terméked, szolgáltatásod kihívásairól?

Sok új vállalkozás megreked már az elején, mert az alapítók még az indulás előtt nem értették teljesen az üzletet. Senki sem akar kudarcot vallani, de ha egy stabil fizetést adtál fel egy olyan vállalkozás miatt, amely kapcsán nem végezted el a kellő gondossággal a kutatást, akkor a családod fog szenvedni.

 

  1. Határozd meg, honnan származik majd a finanszírozás.

Az új vállalkozások tulajdonosainak 36 százaléka az induló tőkét saját megtakarításaikból, vagy családtól, barátoktól szerzik be. Természetesen a bankok is mindig opciók, de minden megalapozott üzleti hitel nélkül valószínűleg személyi hitelkeretből kell gazdálkodni. Ez azt jelenti, hogy ha vállalkozásod nem jön be, akkor a személyes hiteled is elmegy.

Mielőtt pénzt tennél bele egy vállalkozásba, fontos, hogy megbeszéld a családoddal annak pénzügyi következményeit. Tudd meg, honnan származik a tőkéd, és állítsd úgy a pénzügyeket, hogy tudjál fizetni a mindennapi szükségletekért. A gyerek főiskolai megtakarításaiba valószínűleg nem szabad belenyúlni. Sok vállalkozás nem hoz nyereséget azonnal, ami azt jelenti, hogy egy kis ideig lehet partneredre vagy családtagjaidra kell támaszkodni.

 

  1. Tervezz a legjobbakkal, készülj fel a legrosszabbakra.

Amikor elhagysz egy munkahelyet, hogy vállalkozást indíts, akkor elhagyod a fizetés és az olyan juttatások biztonságát is, mint az egészség- és életbiztosítás. Fontos, hogy te és családod védve legyen tragédia esetén egy jó biztosítással.

 

  1. Időzíts megfelelően

Az időzítés természetesen üzleti okokból is fontos, de döntő fontosságú az életedben is a megfelelő időzítés megtalálása a vállalkozás indításához. Ha a gyereked éppen elment az egyetemre, vagy éppen házat vettél, akkor nem okos, ha annyi új havi kiadással indul a vállalkozás.

A “megfelelő idő” minden ember és család számára más és más. Talán épp elvesztetted az állásodat, de van egy kis megtakarított pénzed. Lehet, hogy a gyerekek végre pénzügyileg függetlenné váltak, és valamivel több rendelkezésre álló jövedelmed van. Lehet, hogy a házastársad felkészült arra, hogy részt vegyen az üzleti életben, és segítsen a növekedésében. A megfelelő időpont mindenkinek más, és csak akkor fogod tudni, ha nyíltan megbeszélitek.

 

  1. Fordulj a szakértőkhöz.

A vállalkozásalapítás nem önálló kaland, és nem is szabad, hogy ez egy önálló kaland legyen. Természetesen családod áll az utazás első helyén és középpontjában, de a lehető legtöbb szakértői segítséget is meg kell kérned. Azok az emberek, akik vállalkozást indítottak az iparodban, felbecsülhetetlen értékű források lehetnek a számodra, amelyek segítenek elkerülni a gyakori hibákat és a lehető leghatékonyabban működtetni az üzletet.

Látogass el hálózati eseményekre, keresd meg az embereket a LinkedIn-en, és próbálj meg kapcsolatba lépni az iparág gondolatvezetőivel, hogy minél több mentoráláshoz juss. A tapasztalt szakemberek tanácsai segítenek abban, hogy sikeresen indulj, és helyt áll majd a versenyen.

Hasonlóképpen, a vállalkozások jelentős jogi és pénzügyi vállalkozások. Vannak olyan szabályok és előírások, amelyeket be kell tartani, ezért ügyvéddel és könyvelővel való konzultáció elengedhetetlenül szükséges annak biztosításához, hogy vállalkozásod megfeleljen ezeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük