Mostanra már senkit sem lep meg, hogy 2021-ben a TikTok a zenei promóció és felfedezés egyik vezető platformja lett. Nemcsak annyit érdemes erről elmondani, hogy az elmúlt évben számos sikeres zenei karriert indított el, hanem zenészek százainak adott életképes platformot a független sikerhez.

Ha ez még nem elegendő indok, miért érdemes a TikTok-ot használni zenéid online népszerűsítésére, íme néhány ok, amelyek segíthetnek felzárkózni a zenei világban.

 

Új rajongóknak való kitettség

 

A TikTok egyedi, ugyanakkor gyakran hírhedten frusztráló algoritmusa egyedülálló módon működik bármely más közösségi média platformmal szemben. Ahelyett, hogy videóidat hirdetnéd a követőidnek, az általad közzétett videók a feltöltés után azonnal az egyedi nézőkhöz kerülnek.

Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor közzé teszel, nagyobb valószínűséggel szerezhetsz új nézőket, nem pedig olyan embereket, akik már hallottak rólad, vagy élvezték a tartalmadat. Ez lehetővé teszi, hogy sokkal több emberhez és nagyobb közönséghez terjeszthesd zenéidet, ami óriási előnyt jelent neked és a promóciós csapatodnak.

Végül is a lehető legnagyobb új közönség elérése nagy részét képezi annak, amit a promóciós hirdetésekkel általában elakarnál érni, viszont ez ingyen van.

 

Rajongói bázis kialakítása

 

Ezenkívül a TikTok egy csodálatos platform a rajongói bázis építésére. A felhasználók oldalain azonban van egy olyan rész, amely lehetővé teszi számukra, hogy csak az általuk követett személyek által közzétett videókat tekintsék meg. Ez azt jelenti, hogy lehetőséged van arra, hogy a nézők is megtekintsék az általad közzétett videókat.

Ennek eredményeként a TikTok egy nagyszerű platform arra, hogy a zenéidet mind az új, mind a visszatérő nézőkhöz eljuttasd, előnyt biztosítva a többi közösségi médiával és promóciós oldalakkal szemben.

 

A rajongói interakció ösztönzése

 

A TikTok őrjöngő követőiről és vad interakciós arányairól ismert. Valójában a felhasználók részéről nagyobb interakciót mutató videók jobban teljesítenek, és több nézőhöz jutnak el. Ez tökéletes, mert ez azt jelenti, hogy ürügyed van arra, hogy kedveléseket, megosztásokat, megjegyzéseket és újranézéseket kérj nézőidtől, cserébe azért, hogy elősegítsd álmod népszerűsítését.

 

A növekedés lehetősége

 

A TikTokon elért összes interakció és expozíció egyetlen csodálatos előnyhöz vezethet: a növekedéshez! A TikTok használata tagadhatatlanul segít abban, hogy online zenészként növeld a márkádat.

Még mindig nem vagy biztos benne? Egy gyors Google-keresés több száz vitathatatlan sikertörténetet hoz fel minden szinten. A TikTokon való részvétel nem garantálja, hogy holnap már híres leszel, vagy akár tíz-, száz- vagy kétszázezer követőt szerezz egyik napról a másikra, de továbbra is növekedést érhetsz el attól a helytől, ahol elkezdted. És minden követő számít!

 

Zenei kísérletezés

 

Végül, de nem utolsósorban, beszéljünk az új anyagokkal való kísérletezésről. A TikTok egy csodálatos platform az új anyagokkal való kísérletezéshez. Mivel egyedi és hűséges nézők keverékét kapod, új anyagaid azok számára is megjelennek, akik jól ismerik az aktuális anyagodat, és azoknak, akik csak most fedezik fel azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük