Mindegy, hogy új fekvőbútort szeretne vásárolni magának, a családnak vagy szeretteinek, vagy csak általában kíváncsi ezek méreteire, kissé zavaró lehet, ha olyan nevekkel és kifejezésekkel találkozik, amelyekről még soha nem hallott.

Azért vagyunk itt, hogy ennek a nyelvét könnyebben érthetővé tegyük, ezért egy egyszerű meghatározással kell kezdenünk. Franciaágynak neveznénk minden olyan matracot, alvásra alkalmas bútordarabot, amely kisebb, de két személy elfér benne. Most, hogy jobban megértettük ezt, adjunk egy kis perspektívát a méretről, és arról, hogy szerintünk kinek a legjobb a franciaágy.

Az emberek szívesen használnak felcserélhető neveket az ilyen bútorokra, hasonlóan ahhoz, ahogy a kávézók más nevet használnak közepes méretű italaikra. Ugyanúgy gondolhatunk egy franciaágyra és teljes matracra.

Ahogy sejtheti, a queen(királynő)-méretű ágy nem számít franciának. Igen, egy ilyen jellegű és méretű matracban két személy elfér, de a franciaágy olyan matracot jelent, amelyen jól fér el két személy. A legtöbb esetben azt gondoljuk, hogy két ember elég jól elfér egy queen méretű matracon.

A bejegyzés kedvéért nem adunk egy nagy leírást a széthúzható ágyról, hiszen alapvetően egy egyszemélyes matracról van szó, alatta egy másik kihúzható matraccal. Ennek ellenére nem tekinthető franciaágynak. Ha megpróbálna két embert elhelyezni az egyszemélyes matracok egyikén, az olyan lenne, mintha egy kollégiumi szoba ágyán osztozna.

A franciaágy azoknak ajánlott, aki valamivel nagyobbat szeretne, mint az egyszemélyes vagy összecsukható ágy, amiben felnőttek elférnek kényelmesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük