A higiénia fontossága kétségtelenül fontos, ezen napjainkban már nem is igen veszekednek az emberek. Az azonban nagy kérdőjel sokak számára, hogy mi a jobb, az, ha valamilyen tusfürdővel, vagy inkább szappannal fürdünk?

A legelterjedtebb napjainkban a tusfürdő, azonban ezekkel a termékekkel az szokott lenni a legnagyobb probléma, hogy nagyon gyorsan elhasználhatóak, plusz a tusfürdők sok esetben különféle kémiai szerekből készülnek, a kedvező árak miatt nem használnak hozzájuk valóságos olajokat, zsírokat, az illatanyagok sem természetesek a legtöbb ilyen termékben, ebből fakadóan sokak bőrét irritálják is.

A kemény szappan előnye ezzel szemben viszont az, hogy ténylegesen csak annyit fogunk belőle elhasználni, amennyire egy fürdéshez szükség van. Emellett pedig az is mellette szól, hogy a kemény szappan sok esetben valóságosan tápláló és egészséges alapanyagokból készül, nem kétes kemikáliákból.

Kevesen tudják, de szappant is lehet mindenféle testtájon használni. Az Olivia Natural webshopjában például található olyan szilárd szappan, ami kifejezetten arcbőr tisztítására ajánlott, shea vajjal és olívaolajjal készül a termék, így egyszerre ápol, hidratál és távolítja el a sminket. Azok számára, akiknek fontos a fertőtlenítés, azoknak az avokádó és az eukaliptusz készítmény lesz a legideálisabb, különösen pattanásos életszakaszban segíthet az ember bőrének gyógyulásában sokban a fertőtlenítő mosdatás. Ezen kívül persze számos olyan termék található a webshopban, melyek nem arcra, hanem kézre, teljes testfelületre valók, sőt, van, ami dörzsis elemeket is tartalmaz, melyek ideálisak a masszírozáshoz és az elhalt hámrétegek eltávolítása céljából is ideálisak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük