Sokan kifejezetten a munkavállalótól várják el, hogy legyen minél motiváltabb, lelkesebb és szorgalmasabb, de számos esetben előfordul az, hogy munkáltatói részről semmilyen pozitív impulzus nem éri a munkavállalót és ez nincs rendben.

Semmiképpen sem nevezhető nyugatias, modern üzletpolitikának azt gondolnia a munkavállalónak, hogy mert tőle függ a munkavállaló megélhetése, ezért az köteles szolgai módon robotolni a cégében. Az ilyen gondolkodás miatt eszükbe sem jut, például egy motivációs térkép használata. Nem, itt arról van szó, hogy Ő fizet egy szolgáltatásért, melyet a munkavállaló biztosít és ha nem fizeti azt meg rendesen, vagy ha nem motiválja a munkavállalót rendesen, akkor az bármikor válthat jobb lehetőség után nézve. A munkáltatók részéről az ideális az lenne, ha rendesen megfizetnék a munkavállalóikat és azon dolgoznának, hogy a munkavállalóik lelkesek maradjanak a munkájuk során.

Hogy mi lelkesít egy alkalmazottat kideríthető egy motivációs térkép segítségével. Bár sokak nem ismerik még a motivációs térképet és azt, hogy mire használható ez az eszköz, de ez egy olyan teszt, ami felméri, hogy a fejlődés területén, az eredményesség területén és a kapcsolatok területén hogyan lehet az adott embert lelkesíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.