Mivel a mai kínálatban rengeteg műfű típust találhatunk, ezért érdemes tájékozódnunk arról, hogy a különféle kategóriák közül melyik illeszkedik majd a legjobban a mi életterünkbe.

Van olyan műfű, mely kifejezetten sportpályák befedésére való, de olyan is, melyet kertek, teraszok burkolására gyártanak, ezeken belül is számos alkategória létezik.

A sportpályákra készülő műfű a többinél egy jóval strapabíróbb típus, mely nem is különösebben esztétikus, inkább csak látszatra nevezhető műfűnek, bár ez sem teljesül mindig, ugyanis egyes sportpályákon színes a fű (kék, sárga, piros). Ezek az esetek túlnyomó többségében vastag szálakból állnak, jól bírják a gyűrődést akkor is, ha stoplis cipővel szántják fel őket.

A kertekbe illő gyeptéglák teljesen másak. Ha körbenézünk a különböző webshopokban, akkor azt láthatjuk, hogy nagyjából három nagyobb árkategóriában választható műfű, ár alapján szokás megkülönböztetni őket: a legolcsóbbak maximum 8000 forintos négyzetméter áron kelnek el,  ezeken nagyon látszik, hogy nem igaziak.

A kicsit magasabb, közepes árkategóriába eső termékek már jóval élethűbbek, ezek között a gyeptéglák között már a zöld különféle árnyalataival játszanak a gyártók, élethűbbek a szálak hosszúsága és keverése miatt is. A legmagasabb kategóriában még jobban törekszenek az élethű megjelenésre, ha kerti műfűről van szó, de ebbe az árkategóriába tartoznak  a sportpályákra való termékek is.

A gyeptéglának számos előnye van: kertünkben megkímél minket a gyep karbantartásával járó terhektől, örökzöld és mindig igényes megjelenése lesz a kertünknek, ha a műgyep mellett döntünk. Kisállattartás esetén is kiváló választás a gyeptégla, mert nem tudják tönkretenni az állatok. A túl napos és árnyék nélküli kertekben előnyös választás, mert nem kell attól tartani, hogy a nap kiégeti a méregdrága füvet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük