A legtöbb ember nem kíséri figyelemmel az állami pályázati kiírásokat – ez pedig nagy mulasztás, mert számos lehetőség van egyébként, melyekkel támogatja a mostani kormány a családosokat. Ahogy van számos otthonteremtéssel kapcsolatos pályázat is, úgy vannak olyan pályázatok is, melyek a gyermekvállalást és a családalapítást nagyobb projektek keretein belül segítenék a települések szintjén azzal is, hogy azokat a kis, 5000 fő alatti lakosokkal rendelkező városokat játszótérépítéssel támogatják meg.

Az 5000 lélekszámnál kisebb települések számára biztosít most a magyar falu program 2021 lehetőséget arra, hogy modern játszóteret hozzanak létre 5 000 000 forint értékben. Ez egy hatalmas lehetőség, mely alkalmat biztosít arra, hogy szocializációs és készségfejlesztő központokat hozzanak létre a legkisebbek számára.

A magyar falu program 2021 pályázatára 2021. December 31.-ig tudnak jelentkezni a feltételeknek megfelelő települések.

Fontos lehet egy ilyen fejlesztés a városoknak, ugyanis a játszóterek sokkal többet adnak a gyerekeknek, mint a puszta időtöltés. Számos olyan játékszer készül ma már a kültéri játszóterekre, melyek alkalmasak arra, hogy a gyerekek logikai- zenei- egyensúlyérzékét, fejlesszék természetesen a fizikai állóképesség javításán túl.

Ha játszótéri játékokat forgalmazó cégeket keres valaki a programon való részvételhez, akkor érdemes megnézni a Faberland kínálatában szereplő játszótéri játékokat, melyek modern EU-s szabvány alapján készültek. A magyar falu program 2021-ra való pályázással országszerte kiépíthetővé válhatnak 5 milliós kereten belül ezek a modern, sokrétű, színes játszóterek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük