Amikor úgy dönt, hogy korszerűsíti otthonának valamelyik funkcióját, ennek mindig költségei vannak. A választott anyagok elkerülhetetlenül hatással lesznek a termék árára, de nem kell aggódni a műanyag ablak esetében, mivel ez általában olcsóbb megoldás más nyílászárókhoz képest.

Ez természetesen nem az egyetlen dolog, amelyet ki lehet emelni a műanyag ablaknál, de ahol pénzről van szó, mindig jó, ha lehetőségeihez mérten tartja magát, és a műanyag nyílászáró megkönnyíti ezt!

A műanyag ablak nagyszerű tulajdonsága, hogy hihetetlenül alacsony a karbantartási igénye – és végül is kinek van ideje az ablakok ápolására az élet elfoglaltságai miatt? Amíg a fa nyílászáróknál igaz, hogy általában 5-6 évente újrafestést igényelnek, és hajlamosak a korhadásra és a pelyhesedésre, a műanyag ablak gyakorlatilag nem igényel karbantartást. Az alumínium változatok kicsit jobbak a fából készült ablakkeretekhez képest, de gyakran ezek is több odafigyelést igényelnek, mint a műanyag változatokat.

Az ilyen típusú nyílászáró rendkívül strapabíró is, ami azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy rövid időn belül cserélni kell, ha a megfelelő ablakokat telepítette – igen, még a borongós aszélben és esőben is megállja a helyét! Amíg a fa néhány év után hajlamos rothadni és vetemedni, és az alumínium felveheti a rozsdát, a műanyag ablakok időtállóak és hosszú éveken át őrzik meg a minőségüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük